Числова мандала. Т. Н. Зюрняева Числова мандала съдба и карма

Всеки човек в живота си има различни цифрови серии и специален цифров код, който определя много в неговата съдба, ефектът от който може да се види и осъзнае само чрез анализа на числовата мандала. Според този код човек може да призове и да се настрои към потока от енергия, необходим за неговата хармонизация и обективно възприемане на света.
Всеки човек има основните, определящи числа, към които първоначално е настроен (в съответствие с неговата карма). Именно на тези вибрации най-много реагираме и ги възприемаме на три нива: физическо, астрално и ментално. Те не винаги се осъзнават от човек, но винаги действат. Резултатът от тяхното действие се проявява в материалния свят.

Нумерологичният код се основава на три основни принципа на Вселената:

Активен старт (ян)- това е златно алхимическо число, чрез което човек влияе на света.
Средно начало (бърлога)- това е числото на същността, което показва върху какво се гради индивидуалната хармония на трите тела на човек: физическо, астрално и ментално.
Пасивен старт (ин)- това е числото на личността, чрез което човек възприема света и реагира на него.
Тези числа, подобно на други важни за човек, се изчисляват не с помощта на специални таблици, а въз основа на обичайните паспортни данни - датата на раждане и името, отчеството и фамилията на лицето.
Изчисляването на ключовите числа на живота на човек се извършва с помощта на девет числа от естествената серия. Числата от естествената серия от 1 до 9 са свързани с буквите на руската азбука според т.нар.<девяти арканной>система на руската кабалистика.
Ето таблица на съотношението на числата с буквите на руската азбука в тази система:

маса 1
Руски кабализъм

3 4 5 6 7 8
а b в Ж д д Йо и ч
и th да се л м н относно П Р
при f х ° С ч w
b ъъъ Ю аз

Датата на раждане, собственото име, бащиното и фамилното име се разглеждат в езиковата система, в която човек живее. Ако човек се премести в страна, където говорят на различен език, тогава неговият нумерологичен код ще се промени, както и житейската му задача и начините за нейното изпълнение. Личността на човек в ритмите на друга страна ще бъде настроена на други вибрации и ще се реализира по различен начин.

Всяко число от естествената серия в слънчевата динамична система, което се използва при изграждането на числовата мандала, корелира с енергиите и функциите на планетите от слънчевата система, в която живеем, както следва:

1- Слънце 6 - Венера,
2- Луна 7 - Сатурн,
3- Марс 8 - Уран,
4 - Меркурий 9 - Нептун.
5- Юпитер

Основните части на нумерологичния код

Дата на раждане- основната определяща вибрация за човек. Това са основните числа, които отразяват неговата същност. Числата на датата на раждане показват върху какво се гради индивидуалната хармония на същността на човека и неговите три тела: физическо, астрално и ментално.
рожден ден- вибрационното число на деня, използвано за хармонизиране на физическото тяло на човек, е числото на физическото тяло;
Дата на месец на раждане- използва се за хармонизиране на енергията и емоциите на човек, това е числото на астралното тяло;
Номер на годината на раждане- числото на менталното тяло, мислите на човек - най-финият духовен план, достъпен за нас в осъзнаване и контрол на нивото на ежедневието.
Сумата от вибрациите на тези три тела съответства на вибрационното номер на обекта.

Номер на фамилията- ще посочи номера на егрегора, към който е свързан човекът.
Егрегорът е самостоятелно развиващ се обект във финия свят. Възниква, когато определена група хора започват да мислят по същия начин и разпределената от тях умствена материя достигне определен размер. Животът на един егрегор се поддържа от енергиите, които възникват по време на изпълнението на определени ритуали и обичаи от хората. Връзката на човек с неговия егрегор (семейство, нация, религия, наука, изкуство, политика, числа и др.) е двупосочна. Човек не само поддържа и укрепва егрегора със своите мисли и действия, но егрегорът също така дава на човек подкрепа и защита.
Нумерологичният егрегор е умственото отношение на човека към определени цели в живота, начините за тяхното изпълнение, изразени с числата на естествената серия от 1 до 9, свързани с действието на планетите от Слънчевата система. Взаимодействието на човек с егрегор се дължи на собственото му настроение. Не трябва да култивирате негативни мисли и неуспешни варианти за изпълнение на дела. Напротив, след като сте се настроили към числото на вашия егрегор, като сте обмислили всички възможни варианти за успешен и благоприятен изход от делото, ще получите помощ и подкрепа. Необходимо е по-често да си спомняте за него, да се консултирате с него, да се настройвате на неговата числова вълна и да търсите резултатите от неговата дейност в живота около него. Подкрепата на егрегора може да дойде под формата на случайно дочут разговор на минувачи, фраза, чута по радиото или телевизията, мисъл, възникнала при четене на вестник или книга и т.н.
Числото на егрегора налага на човек определена задача, която той трябва да изпълни в живота, за да поддържа своя егрегор и да получи защита от него в конкретни случаи, от които егрегорът се нуждае.
На руски език окончанията на фамилните имена на съпруга и съпругата са различни, което води до факта, че те са настроени на различни числа на егрегора. По правило женските фамилни имена завършват на<а>(Иванова, Петрова, Сидорова), което прави егрегора на жената номер едно повече от този на мъжа. Това прави жените настроени към по-фини вибрации.

Име номере числото на целта на живота. Родителите, давайки име на дете, определят неговата цел.
Номер на второто име- това е числото, чиято вибрация определя връзката ни с нашите предци и формата на адаптация в настоящето чрез връзката на поколенията. Той склонява човек да се адаптира към живота и да действа в него по определен начин:
златно алхимично число- това е сумата от числата на същността (датата на раждане) и личността (I.O.F.) на човек. С помощта на вибрациите на това число човек влияе на света и коригира съдбата си.

Записване на нумерологичния код на човек

Нумерологичният код е написан в три реда:
Първият ред е числата на обекта
Втори ред - числа на личността
Третият ред е числото на златното алхимическо число

1.5.6.= 3
7.5.3.= 6
3.9.= 9

(начертайте в квадрат!)

Ориз. 2 Коректно въвеждане на нумерологичния код на човек

Нумерологичният код на човек е свещена информация и подлежи на специална защита с помощта на квадрата, в който е поставен.


3. Графично изграждане на мандала

Графичното изграждане на мандалата се осъществява в работен квадрат, разделен на девет малки квадрата, в които са вписани числа от 1 до 9.
Числата в квадратите са вписани на три нива отляво надясно.

  • Най-високото ниво (1,2,3) е Слънцето, Луната и Марс
  • Средното ниво (4,5,6) е Меркурий, Юпитер, Венера
  • По-ниското ниво (7,8,9) е Сатурн, Уран, Нептун.

Енергията на числата в работния квадрат на мандалата преминава от едно ниво на друго, от крайната точка на едно ниво до първата точка на следващото.

Фиг.3 Работен квадрат на числовата мандала
(д.б. квадрат!!!)

Редът на графично изграждане на числовата мандала на човек

Фиг.4 Числова мандала на човек

1. Квадратът на мандалата не е необходимо да се изобразява. Тегленето се извършва върху девет предварително уговорени точки.

Фиг.5 Заготовка на цифрова мандала (трябва да е квадратна)

Първо, в червено (в книгата това е удебелена линия) е изобразена есенциалната мандала. Числата на записаните цифрови серии на датата на раждане в работния квадрат на мандалата са свързани с линии, върху които е посочена посоката на свързване на числата със стрелка. Ако това е къса линия между две съседни числа, тогава стрелката се поставя директно върху линията в нейния край. Например 8 - 5 или 6 - 8. Ако това е дълга хоризонтална, вертикална или диагонална линия, тогава въздушна стрелка се поставя над линията от външната страна на квадрата в края на линията. Например 2 - 8. Над диагоналите (1 - 9) стрелките са поставени вътре в квадрата. Две еднакви числа в редица са изобразени с една точка до това число, където вече е начертана линия със стрелка. Кодът на обекта е маркиран с двойна червена линия - 3 - 8.
Ако кодът се състои от една и съща цифра, тогава до тази цифра се поставя червена точка, която е заобиколена от двоен червен кръг. Например 2-2 или 7-7.
2. Червената пунктирана линия представлява първия ключ между същността и личността, от последната цифра на годината до първата цифра на името. Този т.нар<пуповина>. Ако това е повторение на едно и също число, тогава това е представено с точка в пунктиран кръг 8 - 8.
3. На същността, така да се каже, ние "обличаме" личността. Започвайки от първата цифра на името, всички цифри на първото име, бащино име, фамилия са свързани в ред в работния квадрат на мандалата в синьо (показан в книгата с тънка линия), с изключение на две връзки: между последната цифра на името и първата цифра на бащиното име; последната цифра от бащиното име и първата цифра от фамилното име. Тези връзки са начертани със сини пунктирани линии (9-1, 7-1).
Ако такава връзка вече е била начертана преди това в червено или синьо, тогава успоредно на нея се изчертава синя пунктирана линия, указваща посоката на лъча.
Ако предишната връзка на две числа се повтори, тогава на съществуващата линия се поставя втора стрелка в същата посока.
Ако в числовия ред има две или повече еднакви числа, тогава се изчертава една стрелка и до това число се поставят точки, за да се подчертае това повторение на числата. Ако две числа подред - една точка и една стрелка, ако три числа подред - две точки и една стрелка.
Ако две цифри подред са в някакъв ключ, това се представя с точка в пунктиран кръг.
4. Линията завършва изграждането на мандалата.<замка>, изтегля се от златното число до последната цифра на фамилията с удвоена синя линия, указваща посоката. Ако<замок>се състои от повтарящи се числа, това е представено от точка в двоен син кръг 3-3.
Всеки ред в мандалата се третира отделно. Наличието или отсъствието на някои линии показва какъв е човекът. Следователно енергийните вибрации на различни равнини, които възникват при свързването на различни програми, са толкова внимателно разделени. Например серии от целеви и адаптационни числа. Много често мъжете в тази връзка получават магически способности, жените практически нямат такава възможност.
Мандалата изглежда така. Основата - есенцията - е подчертана в червено. Сините линии на личността могат да покрият тази основа, след което се начертава синя линия, успоредна на червената линия, показваща посоката. Ако синята линия пресече синята линия за втори път, тогава върху вече съществуващата синя линия се поставя втора стрелка.
Ако имаше къса връзка и след това се появи дълга, тогава късата връзка се изтегля към дългата и се поставя отгоре
въздушна стрелка в желаната посока. Ако едно и също число е в редица в редица, тогава в мандалата до това число се поставя точка, т.е. тази точка става все по-дълбока. Ако въздушната връзка, която вече съществува в мандалата, се повтаря, тогава върху тази въздушна стрелка се отбелязва друга стрелка.

Графичното изграждане на Мандалата се осъществява в работен квадрат, който е разделен на девет части, всяка от които съдържа числа от 1 до 9. Така се образуват три нива на числата.

Числата в квадрата са подредени според заетата площ. Такъв квадрат се нарича квадрат на силата. Сумата от хоризонталните редове и диагоналите е числото 6 (6, 15, 24, 15, 15), а сумата от вертикалните редове образува числата на периодичната троица: 3 (12), 6 (15) и 9 (18).
Числото 6 е числото на човек, а числата на периодичната троица могат да бъдат определени по следния начин:
3 - мъжественост с принципа на триединството;
6 - женското, което се разглежда като опозиция на мъжкото към себе си (3 + 3);
9 - неутрална сила, която държи двата принципа заедно в състояние на равновесие и образува заедно с тях цялост (3 + 6, 3 + 3 + 3).

Първоначалните данни при изграждането на нумерологичната мандала са: датата на раждане, както и фамилията, собственото име и бащиното име на лицето. Нумерологичният анализ на тази информация се извършва в езиковата символика, в която човек живее. Промяната на средата (държава, езикова среда) променя кармичната задача на човека и начина, по който тя се реализира. Анализът на пълното име се извършва на базата на известния в окултизма вибрационен метод. Този метод се основава на теософското събиране и намаляване на числата. Всички букви от фамилията, името, бащиното име след теософското съкращение се редуцират до нумерологична серия от 1 до 9. Поради това тази система се нарича девет тайнствена.

Но може да има и други опции, ако пренебрегнем знаците E, Y, b, b - на руски и J, V, W - на латински, тогава таблиците за съответствие ще изглеждат различно.

Ще изберем основната следната основна вибрационна таблица, според която ще бъде изграден нумерологичният код:

Като пример да вземем данните: рожден ден - 17.11.1953 г.; фамилно име - Гайсински; име - Вадим; бащино име - Яковлевич.
В съответствие с основната вибрационна таблица, ние изграждаме числова серия за този човек:
Фамилия - Гайсински = 4121161312(получихме такава серия, като присвоихме номер на всяка буква от фамилното име)
Име - Вадим = 31515.
Средно име - Яковлевич = 637346317.
Свързвайки пълното име, получаваме числова серия: 412 116 1312 31515 637346317
Дата на раждане: 17.11.1953 г. Свързвайки го с последната получена серия, получаваме крайната серия от числа:

17111953 4121161312 31515 63734617

Нека направим теософско свиване на всеки компонент от числовата серия:
Датата на раждане се състои от:
Числа на раждане 17=1+7=8
Месеци на раждане 11=1 + 1=2
Година на раждане 1953=1+9+5+3=18=1+8 = 9
Сборът от числата на деня, месеца и годината на раждане е: 8+2+9=19=1+9=10=1+0=1
Фамилия 4+1+2+1+1+6+1+3+1+2=22=2+2=4
Име 3+1+5+1+5=15=1+5=6
Бащино име 6+3+7+3+4+6+3+1+7=40=4+0=4

Нека анализираме получената информация. Рождено число = 8 е вибрацията на Уран. Съответства на вибрациите на физическото тяло. Месец на раждане = 2 - това е вибрацията на луната. Това означава, че именно лунните цикли оказват най-голямо влияние върху астралното тяло – основата на енергията и емоциите. Година на раждане = 9 съответства на вибрациите на Нептун. Това са вибрациите на менталното тяло, така че Нептун ще определя мислите и тяхната посока. Фамилия = 4 - Меркурий. Фамилията е вибрационното число на егрегора, към който човекът е свързан. Меркурий ще определи контактите, движенията, естеството на получаване на информация, волевата ориентация, умствената дейност. Това е числото на преподаването, бързата реакция и качествената промяна. Меркурий е посредник на живота. Неговата задача е трансформацията на силата на духа и тяхното проявление в реалния живот.
Средно име = 4, също вибрации на Меркурий. Патронимът е начин за адаптиране на човек в света. Меркурий в този случай дава високо оцеляване, адаптивност, съответствие, отговорност и ефективност.

Нека намерим сумата от всички ключови (общи) числа:
6+4+4+8+2+9=33=3+3=6
Това са вибрациите на Венера. Какво е това число и как то влияе върху живота на човек, се разглежда подробно в анализа на нумерологичната мандала.
Така изградихме числова серия и получихме всички основни вибрационни числа.

Днес ще се задълбочим в сложността и ще говорим за такова нещо като числова мандала. Което е не само по-сложно, но и по-точно. Що се отнася до точността, между другото, ще проверим в тази статия за доброволците 🙂

Цифровата мандала е графично изображение на съдбата на човек, което е шифровано в неговите числа. Източник на числата - дата на раждане, име, фамилия и бащино име. Както и допълнителни деривати. Но на първо място.

М а ndala (акцент върху първата сричка, за да не се бърка със срамните части на тялото 🙂) е свещен образ. Това е геометричен символ на сложна структура, която се тълкува като модел на Вселената, "карта на космоса". Типичната форма е външен кръг, вписан в квадрат, вписан във вътрешен кръг, който често е сегментиран или с форма на лотос.

При числовата мандала квадратът символизира страните на Вселената - север, юг, запад, изток. Между другото, би било хубаво да се въведат горнище и долнище, за да са по-съобразени с модерността. След това вътрешният кръг е лотосът с осем венчелистчета. Той символизира пасивното женско начало, раждащата утроба, вътре в която е поставен знакът на активното мъжко начало, което в случая е индивидуален нумерологичен хороскоп. Тук е поставено изображение на цифрова мандала.

Фамилия, име, бащино име и мандала с номера

Сега няколко думи за превода на пълните имена в числа. Числата от естествената серия от 1 до 9 са свързани с буквите на руската азбука според така наречената система от девет аркани. Вече се запознахме с нея в статията "Нумерология на името". Да повторим:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
И б AT Ж д д Йо И У
И Y Да се Л М з О П Р
ОТ т При Е х ° С з У SCH
Комерсант С b д Ю АЗ СЪМ

Номер на фамилиятаотразява психическо състояние на човекза определени цели в живота, начини за тяхното изпълнение като група, изразени с числата на естествената серия от 1 до 9, свързани с действието на основните тела на Слънчевата система.

  • 1 - Слънцето, световният източник на енергия, създателят на светлината, топлината и в крайна сметка на живота. Влияе върху творческия потенциал на човека, неговата жизненост, воля, амбиция. Но слънцето също може да изгори.
  • 2 - Луната, контролира колективното несъзнавано, женствеността, има власт над водните простори. За индианците това е символ на подхранващото начало. Неговите нежни лъчи, съчетани с утринната роса, потвърдиха жителите на горещите страни, че помирява и укрепва, насърчава живота като цяло.
  • 3 - Марс, планетата на агресивността, войнствеността, активната енергия. Заради червеникавия си оттенък Марс е наричан планетата на воините и героите; смята се, че неговите вибрации влияят на войнствеността на духа, водят до кавги и войни.
  • 4 - Меркурий, пратеникът на боговете, богът на разума, красноречието, търговията. Той управлява изобретателността, контакта, дипломацията. Типът Меркурий е вечно весел, бърз, променлив, като майския вятър. Предава информация, материални ценности, има средна енергия
  • 5 - Юпитер, се смята за планетата на реда и организацията, късмета, всичко най-важно.
  • 6 - Венера, контролира хармонията във всички сетива, делата на любовта, страстта, удоволствията, емоционалния свят и света на привързаностите от всякакъв вид.
  • 7 - Сатурн, се смята за "лоша" планета, лъжеща надежди, носеща смърт, провал, бедствие, тъмнина. Той е "дарителят" на кармата. Сив, студен, най-далече зад Слънцето. Свети с приглушена, мрачна светлина.
  • 8 - Уран, отговарящ за изобретенията, радиотехниката, електрониката, компютърните науки, комуникациите. Също и за драстични промени, бунтове, революции.
  • 9 - Нептун, планетата на възприемчивостта. Нептун се свързва с водата, а водата е течност, която приема формата на съда, в който се излива. Тя контролира духовната и психическата сфера, мистичните дълбини.

Обърнете внимание - не планетите, а именно основните тела. Слънцето и луната не са планети. Освен това Плутон също не е тук, тъй като тази планета е лишена от статут на планета.

Име номере числото на целта на живота. Родителите, давайки име на дете, определят целта на живота му.

Номер на второто имее число, чиято вибрация определя връзката ни с нашите предци и формата на адаптация в настоящето чрез връзката на поколенията. Той кара човек да се адаптира към живота и да действа в него по определен начин.

Сумата от числата на собственото име, бащиното и фамилното име е номер на вибрация личности, номерът на интегралната жизнена програма. Това е пасивното число на реакцията на човек към житейските обстоятелства.

Дата на раждане и число мандала

рожден ден- вибрационното число на деня, което се използва за хармонизиране на физическото тяло, здраве.

Дата на месец на ражданее число, използвано за хармонизиране на нашата енергия, емоции.

Номер на годината на раждане- броят на мислите - най-финият духовен план.

Сумата от вибрациите на тези три тела съответства на вибрационно число на есенцията. Това е основното число, което изразява същността на човека. Числата на датата на раждане показват на какво се основава индивидуалната хармония на човешките тела.

златно алхимично числое сумата от числата образувания(дата на раждане) и личности(име, бащино име, фамилия) на лице. С помощта на вибрациите на това число човек влияе на света и коригира съдбата си.

Изчисляване на числова мандала по примера на жив човек

Първо, пребройте по дата на раждане номер на обектаи телефонни номера.

  • Здравен номер: 1
  • Брой емоции: 9
  • Брой мисли: 3

Вибрационно число на есенцията: 4

Сега да поемем номер на личността.

  • Целево число: Лъв = 4
  • Номер на приспособлението: Александрович = 9
  • Номер на групата: кацане = 2

Вибрационно число на личността: 6.

Златно алхимично число: 1

Графично изграждане на числова мандала на примера на жив човек

За да се справим с всичко това, трябва да изградим четири мандали. първо - есенция мандала, включва числата на датата на раждане и вибрационното число на същността, което понякога се нарича код. второ - мандала на личността(комбинира мандалите на името, отчеството, фамилията и златното алхимическо число). шесто - комбинирана мандала: едновременно личност и същност, заключени с ключалка - златно алхимично число. Целта на всички конструкции е да открият даденото.

Отделно върви седма мандала- мандала на нумерологичния код. Включва числата на здравето, емоциите, мислите, числото на същността; целеви числа, адаптации, групи, личностни числа; златно алхимично число. Тази мандала показва какви сили може да придобие човек, когато се научи да използва потенциала на отделните мандали. Тоест показва как човек може да използва даденото.

Правила за рисуване на цифрова мандала:

  1. Стрелките преминават от една цифра към друга в реда, в който са написани.
  2. Повтарящите се стрелки от едно и също число се обозначават със съответния брой малки стрелки до числото, където преминава движението на енергията.
  3. Ако преходът преминава от число към него, тогава до него се поставя точка.
  4. Ако стрелката минава през число (например от 1 до 3 или от 1 до 9) или през няколко числа (от 2 до 9), тогава се изчертава дъгова стрелка, която обикаля квадрата по външната дъга.
  5. Основното правило е стрелите да не си пречат твърде много.

Допълнителни правила за рисуване на мандала на обект.

  1. Есенциалната мандала е нарисувана в червено.
  2. Кодът на обекта (връзка от номера на обекта към последното число в поредица от цифри) се изчертава като удвоена червена линия или удвоен червен кръг (ако числата в кода съвпадат).

Как изглежда на практика? Много просто. Да започнем с есенциалната мандала. Дата на раждане 01.09.1983 г., номер на обект 4. Така че нашата серия е 191983 4 с код на обект от 4 до 3. Стъпка по стъпка се изчертава така:

  1. 1-9 пълна стрелка, 9-1 и 1-9 малки стрелки.
  2. 9-8 стрелка; 8-3 - стрелка на външния кръг.
  3. 4-3 двойна стрелка (код на обект) около външния кръг.

Рисуване на Essence мандала:

Както можете да видите, есенциалната мандала е нарисувана много просто. Между другото, отвореността на числовата мандала на същността е знак за отвореността, несигурността на същността. Но симетрията е знак за стабилност и баланс. Така че за сега всичко е наред.

Допълнителни правила за рисуване на личностна мандала.

  1. Мандалата на личността е нарисувана в съответствие с числовата серия на името,
  2. Ключалката за самоличност е или двойна синя линия, или два кръга около една и съща точка, ако кодът се състои от съвпадащи цифри.
  3. Ключовете за самоличност (отношението между последната цифра на собственото име и първата цифра на бащиното име, последната цифра на бащиното име и първата цифра на фамилното име) са начертани с пунктирана линия. Или, ако числата съвпадат, те се обозначават със щриховани кръгове.

Мандалата на личността има следната последователност: 463 1463116597317 5621931869 1. В същото време имаме 2 ключа (от 3 до 1, от име до патроним; от 7 до 5 - от бащино име до фамилия) и 1 ключалка - от златното алхимическо число 1 до последната цифра на фамилията 9. Стъпка по стъпка:

  1. име мандала
  2. Ключът от името към бащиното име (3 - 1) и мандалата на бащиното име
  3. Ключ от бащино име до фамилно име и фамилна мандала
  4. Ключалка.

В резултат на това получаваме мандала на личността:

Допълнителни правила за рисуване на комбинирана мандала.

Нашите номера за комбинираната мандала: 191983 4 463 1463116597317 5621931869 1

  1. Мандалата на същността и личността е свързана с пъпна връв (последното число в числовата поредица на датата и първото число в числовата поредица на името; в нашия случай - от 3 до 4). Това е пунктирана червена линия. Или защрихтен кръг около точката, ако тези числа съвпадат.

В нашия случай комбинираната мандала изглежда така:

Мандала с нумерологичен код.

Тази мандала е числова поредица от числа на здравето, емоциите, мислите, числото на същността, целите, адаптациите, групите, числото на личността, златното алхимическо число. В нашия случай това е 193449261. Мандалата изглежда така:

Това са банановите пайове, които получихме 🙂 Сега всичко това трябва да бъде дешифрирано.

Дешифриране на числови мандали. Общ подход

Процесът на дешифриране на числови мандали е сложен и объркващ. Първо, защото има толкова много преходи от число към число (от 1 към 1, от 1 към 2, от 1 към 3 ... от 1 към 9, от 2 към 1, от 2 към 2, ... ... и т.н. .d.), всеки от които има свое значение. Освен това са важни фигурите, образувани от мандалата, затвореността-отвореността на фигурите и т.н. Има и симетрия...

Изобщо, който има интерес да се рови във всички тези подробности - моля. Ще се опитаме да разработим определен общ принцип, който ще ни позволи да получим общи данни за работа върху себе си. В противен случай защо си правите труда да рисувате или строите нещо тогава?

И така, основата на нашия общ принцип е съответствието на числата от 1 до 9 с основните тела на Слънчевата система. И следователно техните характеристики. Вижте кратки характеристики в средата на статията. Също така в помощ на стандартните нумерологични стойности на числата от нашия раздел.

Втората точка е движението на енергия от едно тяло към друго. Разбира се, разликите ще бъдат в това какъв вид енергия отива и как се обработва. Например, горещата енергия на Слънцето (1) може лесно да бъде абсорбирана от Луната (2); обаче луната отразява ако не топлината, то светлината. Следователно можем да кажем, че линия 1-2 се отличава с абсорбция на енергия. Това обаче не е просто усвояване, а превръщането му в ново качество, трансформация, създаване на ново. Следователно можем да кажем, че има охлаждане на творчеството.

Третият момент е, че ние гледаме доколко мандалите на същността и личността съвпадат - или не съвпадат. И правим заключение за силните и слабите страни.

Четвъртият момент - разглеждаме енергийния поток в мандалата на нумерологичния код и го сравняваме с комбинираната мандала. Ние правим изводи отново на базата на съвпадения и несъответствия, но от гледна точка на това какво може да се поддържа и какво може да се отслаби.

Възможни за разглеждане са и най-често срещаните начини за движение на енергията. И, разбира се, най-„проблемните“ връзки.

Взаимната компенсация също е важна. Да кажем, че 5 получава 4 входа и издава 1. Има преливане или блокиране. Или 3 произвежда 7 и получава 1 и след това пунктираната линия. В тази област има изтощение/суперсила.

Трудно е? Може би. Но е много по-лесно, отколкото да запомните стойностите на стотици комбинации от двойки числа.

Дешифриране на числовите мандали на жив човек.

Така че нека видим как работи на практика. В нашия проект - Лев Александрович Дебаркадер и основните му номера:

  • Числото на здравето е 1, Слънцето. Извод - много здраве. Понякога дори прекалява.
  • Числото на емоциите е 9, Нептун. Тоест емоционално той е самата възприемчивост. Възможност за емпатия.
  • Броят на мислите е 3, Марс. Войнственост, агресивна умствена дейност. Възможна е склонност към изобретателност, фантазия. Което е много подобно на истината – един алкохолен структуризатор струва нещо, за да получите ПОЛЕЗНА структурирана водка.

Вибрационното число на същността е 4. Същността и основата на хармонията на трите предходни числа. Живак. Изобретателност, контактност, дипломатичност. Много прилича на истината - защото, за да съчетаеш всички тези качества, са нужни и ум, и дипломатичност.

  • Целевото число е 4, Меркурий. Целта в живота е предаването на информация. Изглежда, че като работи като един от авторите на сайта, Лев Александрович постига целта си.
  • Числото на адаптацията е 9. Нептун. Тоест типът на устройството е вода. Приема всякаква форма. Може би трябва да попитате.
  • Числото на групата е 2, Луната. В областта на групите Лев Александрович на теория играе второстепенна роля. Е, ако ме смятате за ролята на първия, тогава всичко е правилно.

Вибрационното число на личността е 6. Пасивното число на реакцията на човека към житейските обстоятелства. Венера. Хармония и Любов. Добри пасивни реакции 🙂

Златно алхимично число: 1. Слънцето - как човек влияе на света и коригира съдбата. Теоретично това въздействие трябва да бъде мощно, силно, като поток от слънчева енергия. Доколкото знам, е точно така.

И така, основните числа и техните характеристики имат много съвпадения с характера на Лев Александрович. Да видим какво казват мандалите с числа.

просто. Почти симетрично. Не е затворено. Липсва объркване на базата на съществуване. Откритостта обаче показва, че основите на съществуването лесно се изместват. Въпреки това, симетрията на мандалата дава добри шансове да се върне отново в първоначалното състояние. Грубо казано, след пиене Лев Александрович трябва бързо да се възстанови и да се заеме с работа с утроена енергия. Възможно е - но той изобщо не пие алкохол. Така че нека гледаме 🙂

По-голямата част от енергията (включително двойна порция от вибрационното число на есенцията) се получава от трите. Кой е това с нас? Това е Марс, агресивност и войнственост. Между другото, именно тези качества получаваме, когато се опитваме да разсеем Лев Александрович, насърчавайки го да губи енергия напразно. Ще знаем. И внимавайте 🙂

Взаимодействия с външния свят. объркан. Основава се на симетричен правоъгълник 1-3-6-4. На първо място, той е отговорен за "зациклянето" на енергията. Максималната енергия получава 1, 3, 9. Единицата също е затворена сама по себе си. Максимална енергия дава 1. Най-големите "транспортни" възли - 1, 3, 4, 6, 9.

Разбира се, първото нещо, което хваща окото ви, е глобалната роля на единицата. Творчеството е в разгара си. Съдейки по реакцията на другите, понякога дори прекалено. Но Лев Александрович не е склонен да обръща много внимание на тези детайли - особено поради симетричния основен правоъгълник, който добавя баланс. Лекият наклон към дясната страна на мандалата се компенсира от интензивността на потоците.

Следващото нещо е, че тези възли, които дават и получават, също са транспортни възли. С други думи, тук няма "задънена улица". Което предвещава най-ефективния начин за изразходване на време и енергия.

Мандала комбинирана. Тя само подчертава: основните точки са едно и девет, между които енергията лети като часовник. В същото време същността (здраве, сила) силно подкрепя целенасочената дейност на Лев Александрович. От една страна, това е добре. И от друга страна, трябва да вземете предвид важен нюанс: веднага щом се прояви здравословен проблем, всички дейности (особено деветте, податливост, съпричастност) ще бъдат покрити с меден леген до възстановяване.

Но изглежда, че Лев Александрович подозира това, тъй като той е склад от различни здравни системи, които не само познава, но и оживява. Трябва да се учим от него ... Може би да направя мандала за себе си?

Основата е деветте, както и два затворени кръга, които генерира и които се връщат към него, подхранвайки и укрепвайки. Тъй като мандалата на цифровия код е това, което трябва да се направи в живота като цяло и по-специално да се коригират слабостите, наблюдаваме важен модел.

Както разбрахме, при проблеми с творческата енергия като цяло и по-специално със здравето, способността на Лев Александрович да чувства и възприема преди всичко страда. Което се отразява неблагоприятно на неговия личен и социален живот. Но числовата мандала дава рецептата - двоен цикъл. Нека го разгледаме по-подробно.

Първата линия е 93449. Втората линия е 92619. Или Нептун - Марс - Меркурий на квадрат - отново Нептун. Втори цикъл: Нептун - Луна - Венера - Слънце - Нептун. Как това може да се използва на практика? Например така:

  1. Възприемайте околната среда.
  2. Бъдете активни и енергични
  3. Общувайте и общувайте отново (например за резултатите от действията)
  4. И възприема отново.

Тоест, първият цикъл насърчава, когато възникнат проблеми, да се действа повече и да се координират още повече резултатите от действията с околната среда - и така отново и отново. Не е изненадващо, че това е полезна рецепта дори за мен.

Втори цикъл:

  1. Възприемайте околната среда.
  2. Отразявайте слънцето = слушайте идеите на други хора
  3. Приемете ги с любов и хармонизирайте
  4. Добавете малко от себе си.
  5. Възприемайте.

Също така, страхотна рецепта за липса на собствена творческа сила и здраве е да се съсредоточите върху други хора. Вслушвайте се в съветите им – но не враждебно, а нежно и с любов. И там – частица от себе си, и отново усещаме резултатите. Страхотна тактика!

Това е всичко, да пуснем Лев Александрович да учи живота 🙂

И заключаваме:

В сравнение с цифровия анализ и квадрата на Питагор, числовите мандали са МНОГО повече относнов по-голяма степен съвпадаше с реалното състояние на нещата.

Освен това дават отличнопосоки на усилване и корекция. Да видим какво ще стане...

И как си с това?

Според http://belsu.narod.ru/mandala/02man.htm

силна В нашия случай подравнената мандала изглежда така: h4 style="text-align: center;"

Когато описваме и конструираме графична нумерологична мандала, ще използваме понятията, въведени в астроезотеричната школа на Т. Н. Зюрняева.

Думата "мандала" се използва във всички световни религии и езици и сред всички народи е символ на свещенодействие. На санскрит думата "мандала" означава "платформа на вселената". Изображението на Мандалата се състои от няколко геометрични фигури, които се считат за свещени във всички религии. В центъра се поставя изображението на мандалата на човек, което има определено съкровено значение и определено тълкуване. В космоса има седем енергийни потока - седем лъча, които пряко или трансформирайки се чрез планетарно излъчване и излъчване на зодиакалните съзвездия влияят върху вибрационните потоци на човека. Ражда се същност, която съдържа набор от вибрационни потоци на етерното, физическото, астралното и менталното тяло. Тези вибрационни потоци могат да бъдат представени в система от числа, които символично представят определени вибрации. Нумерологията изучава различни операции с числови вибрации. В същата система от числа могат да се представят вибрациите на планетите от Слънчевата система и зодиакалните съзвездия, тоест в същата система от числа може да се разгледа връзката между вибрационните потоци на човешката същност и планетарните и зодиакалните радиации.

Числата, които отразяват вибрационните потоци на същността на човека, са код, който се съдържа в пълната дата на раждане на човека.

Например датата на раждане 25.12.1909 г. има следните вибрационни числа:

25=2+5=7 - вибрационно число (в 9 - арканна система) на етерно-физическото тяло;

12=1+2=3 - вибрационно число на астралното тяло;

1909=1+9+0+9=19=1+9=10=1+0=1 - вибрационно число на менталното тяло;

25 12 1909=(2+5)+(1+2)+(1+9+0+9)=7+3+1=11=1+1=2 - вибрационното число на есенцията.

Помислете за връзката на числата с планетарните вибрации. Това е динамична слънчева серия:

Вграден е в работния квадрат на Мандалата, разделен на девет малки квадрата, в които са изписани числата от 1 до 9. Числата са изписани на три нива отляво надясно:

1 2 3
4 5 6
7 8 9

В нашия пример:

Свързваме всички числа с вектори, посоката на векторите е последователно от едно число към друго отляво надясно: 25, 51, 12 и т.н. „0“ се пропуска. Ако числото се повтаря, тогава до него се поставя допълнителна точка. Ако даден вектор се повтаря, той се представя с допълнителна стрелка върху предишния вектор. Ако линията е пълна (те са линии 1-3, 1-7, 1-9, 2-8, 3-7, 3-9, 4-6, 7-9), тогава върху нея не е поставена стрелка , но над него (например за пълната линия 1-9) е изобразена въздушна стрелка с малка дължина, по-близо до "9" и също насочена към "9". Ако цялата линия се повтаря, тогава се прилага втора въздушна стрелка, успоредна на първата. Общият вектор 2-9 (вибрационното число на същността) се получава чрез свързване на първата цифра (2) от нумерологичната серия на същността с последната (9).

Името, отчеството, фамилията също могат да бъдат представени като числа в системата от девет аркани. Името символизира целта на живота; бащино име - начин на адаптация в живота; фамилното име е вибрационното число на егрегора, към който е свързан човекът. В този случай всяка буква се заменя със съответното число, определено съгласно таблица 6.

Пример: Нина Ивановна Смирнова

НИНА
6 16 1 ================= 14 == 5;
(6+1+6+1) (1+4)

ИВАНОВНА
1 3 1 6 7 3 6 1 ========= 28 == 10 == 1;
(1+3+1+6+7+3+6+1) (2+8) (1+0)

СМИРНОВ
1 5 1 9 6 7 3 1 ========= 33 == 6;
(1+5+1+9+6+7+3+1) (3+3)

Нина Ивановна Смирнова: 5+1+6 =12=1+2=3 - вибрационното число на личността.

Мандалата на личността е показана на фиг. 69б.

Златно число = вибрационно число на същността + вибрационно число на личността = 2 + 3 = 5.

Таблица 6. Руска азбука в системата от девет аркани
1 2 3 4 5 6 7 8 9
ИбATЖддЙоИУ
ИYДа сеЛМзОПР
ОТтПриЕх° СзУSCH
КомерсантСbдЮАЗ СЪМ

В нашия пример пълна вибрацияредът изглежда така:

Кодът на същността е енергийна връзка от номера на същността (в случая 2) до последната цифра на годината на раждане (9).

„Ключът” на личността е енергийна връзка от златното число (5) до цифровата вибрация на последната цифра от фамилията (1).

Върху Мандалата на същността налагаме Мандалата на личността.

Мандалата на същността, насложена върху Мандалата на личността, представлява комбинирана индивидуална графична нумерологична мандала,което е целта на нашите конструкции.

Ограждаме мандалата в квадрат (фиг. 69c), след което описваме правилен осмоъгълник около него, около последния - отново квадрат и накрая около квадрата - кръг. От четирите върха на осмоъгълника има, така да се каже, четири излъчващи антени. Това е, което е индивидуална графична нумерологична мандала, който ще използваме за медитация. На фиг. 69g на снимката перфектна мандала(т.е. Мандала, в която всички връзки са симетрични). На индивидуална графична мандала липсват много от линиите (вибрационни потоци), които перфектната мандала има, което е изключително рядко при отделни хора.

Изграждането на индивидуална мандала и медитацията върху нея предизвиква определен импулс в подсъзнанието и дава достъп до фините планове на Вселената. Мандалата действа като средство за разбиране на дълбините на подсъзнанието. Настройвайки се на нашата Мандала, ние се включваме в специален Вселенски ритъм, който обединява Макро- и Микрокосмоса, което допринася за възприемането на космическата енергия и развитието на интуицията. Този ритъм, на който човек се настройва, допринася за улавянето, възприемането и трансформирането на космическата енергия.

Графична индивидуална нумерологична мандала ще ни заинтересува в два аспекта:

1. От гледна точка на фина настройка на подсъзнанието към P-диаграми, които ще използваме в системната диагностика.

2. Да се ​​дешифрира кармичната линия (отработване на кармични дългове, проклятие на предците, работа на човек за бъдещи превъплъщения от позицията на кармата, тоест изпълнение на кармични задачи).

За фина настройка на P-карти, ние рисуваме индивидуална графична нумерологична Мандала върху картон, изрязваме я и я поставяме върху P-картите, използвани в процеса на работа.

В работата е представено декодирането на всички линии на индивидуална графична нумерологична мандала. Тук отбелязваме следното.

Кармичната линия е линията 1-4-7. Липсата на тази линия говори за много сериозни проблеми, които постоянно възникват в живота на човек. Ако няма ред 1-7 в индивидуалната мандала, това означава, че лицето носи проклятието на семейството. В този случай човек е лишен от възможността самостоятелно да се изразява в контакти (да избира приятели и т.н.), логическото му мислене е блокирано. Ако линията 4-7 липсва, тогава това е скрито проклятие. Ако в мандалата има ред 1-7, но няма 4-7, това също е скрито проклятие. Липсата на ред 1-4 показва, че самият човек не носи проклятие, а е роден от човек с родово проклятие. Липсата на линия 4-7 показва, че независимостта на контактите и логическото мислене са блокирани в семейството. Една жена може да се отърве от такова проклятие, когато премине под закрилата на друг егрегор на законова основа, тоест тя се омъжи и има връзка 4-7 или 7-4 във фамилното име на съпруга си. Един мъж може да направи същото, като вземе фамилното име на жена си. Можете да промените името си или да дадете подходящо име на очакваното дете. Не можете да промените нито името, нито фамилията, но като осъзнаете греха на семейството или своя собствен, чрез искрено покаяние, покаяние, чрез молитви и след това съставяне на подходяща вибрационна серия, можете да постигнете появата на вибрации над липсващата линия , което се установява по P-метода (махало над липсващата линия започва да се върти по посока на часовниковата стрелка, докато преди се е въртяло обратно на часовниковата стрелка).

Наличието на линия 3-6-9 показва, че бъдещето на човек е определено (зряла карма). Зрялата карма се разбира като процес, който е станал необратим, например раждане в една или друга част на света, среда, принадлежност към определено семейство, невъзможност за самостоятелен избор на средата и др.). В допълнение, една от проявите на зряла карма е набор от действия, събития, които също са неизбежни и подлежат на изпълнение.

Линия 1-7 - линията на миналото, 2-8 - линията на настоящето, 3-9 - линията на бъдещето, 1-3 - линията на началото на живота, 4-6 - средният период , 7-9 - резултатът, последният период.

Почти всички хора имат линията 1-4-7. Той показва какво е спечелил човек в минали животи, дали използва опита, натрупан в минали прераждания, или плаща за това, което е направил в минали прераждания.

Средната вертикална линия на настоящето 2-5-8 е рядка. Човек с тази линия е активен и живее в настоящето. Такава линия показва, че човек има качествата на магьосник. Ред 2-5 - бял магьосник, ред 5-8 - черен магьосник. Магьосникът е човек, който наистина действа в настоящия момент и може да влияе на хората около себе си в този момент.

Дясната вертикала 3-6-9 е линията на бъдещето, тоест човек живее и действа в името на бъдещето. При липса на тази линия човек има по-голяма свобода на избор, но, от друга страна, това показва трудно морално състояние, първоначално нарушение на хармонията във вътрешния свят.

Хоризонталните линии символизират различни периоди от живота. Горната линия 1-3 е началният период от живота, средната линия е средният период, долната част е последният период. Всеки период е приблизително равен на цикъла на Сатурн – 29 години. Повечето хора имат горната хоризонтална линия и показва възможността за започване на бизнес. Хората с пълна линия от 1-3 са пионери, те орат девствена почва и някой друг успява и използва резултатите. Наличието на средна линия 4-6 говори за изразени организационни способности на човек. Наличието на линия 7-9 показва, че човек използва резултатите от своя бизнес или започнат от някой друг.

Ако поне една от линиите на миналото (1-4, 4-7, 1-7) липсва, е необходимо да се определи какъв грях е извършен в минали прераждания, което е довело или може да доведе до кармично заболяване или до много трудни обстоятелства в реалния живот, както и какви са кармичните дългове на човек в реалния живот.

За целта задаваме ясно формулиран въпрос, например: „В какви превъплъщения съм извършил грях, който ме е довел до кармична болест (или до постоянни провали в личния ми живот, или до определени трудни обстоятелства и т.н.)? ” Съгласно фиг. 71 определяме в колко прераждания е извършен този грях, а според фиг. 83 определяме числото на първото въплъщение, второто и т.н.

Освен това, според P-диаграмата (фиг. 94), ние определяме основния грях, довел до кармично възмездие в реалния живот. Необходимо е само точно да се формулира въпросът: „Какъв е основният грях, извършен във въплъщенията ... (наричат ​​се номерата на въплъщенията, получени от фиг. 83) ме доведе в това въплъщение, например, до кармична болест?“

.

Или с проклятие за раждане: „Какъв грях на семейството ме доведе до болест ... (нарича се орган, жлеза или система, но не се нарича медицинска диагноза)?“ След дълбоко осъзнаване на този грях, искрено покаяние, се компилира вибрационна серия със следната фундаментална настройка: „Компилирам вибрационна серия, която елиминира кармичната енграма, вградена в V, X, XVII въплъщения и свързана с греха, например , „неуважение към родителите“.

Графично изграждане на мандалапроизведени в работен квадрат, разделен на девет малки квадрата, в които са въведени числата от 1 до 9.

Числата в малки квадратчета са вписани на три нива отляво надясно. Горното ниво е Слънцето, Луната и Марс (1, 2, 3). По-долу има още две нива: Меркурий, Юпитер, Венера (4,5,6),

и още по-ниско - Сатурн, Уран, Нептун (7,8,9). Енергията се движи от едно ниво на друго от крайната точка на едно ниво до първата точка на следващото.

Редът на графичното изграждане на мандалата

1. Първо, в червено (на фиг. 3 това е удебелена линия) есенция мандала.Числата на записаните числови серии на датата на раждане в работния квадрат на мандалата са свързани с линии, на които посоката на движение е обозначена със стрелка. Ако това е къса линия между две съседни числа, тогава стрелката се поставя директно върху линията в нейния край. Ако това е дълга хоризонтална или вертикална линия, тогава въздушната стрелка се поставя над линията от външната страна на квадрата в края на линията. Над диагоналите стрелките са поставени вътре в квадрата. Не е необходимо да изобразявате квадрата на мандалата - някои точки може да не участват. Кодът на обекта е подчертан с военна червена линия: 3-5.

Ако кодът се състои от една цифра, тогава до тази цифра се поставя червена точка, която е заобиколена от двоен червен кръг.

2. Червената пунктирана линия представлява първата ключмежду същност и личност, от последната цифра на годината до първата цифра на името. Това е така наречената "пъпна връв", връзката 5-2 .

3. По същество, така да се каже, „слагаме“ личност.Започвайки от първата цифра на името, всички цифри на собственото име, отчеството, фамилията са свързани в ред в работния квадрат на мандалата в синьо (показано на фигурите с тънка линия), с изключение на две връзки: между последната цифра на името и първата цифра на бащиното име, както и последната цифра на бащиното име и първата цифра на фамилните имена. Тези връзки са начертани със сини пунктирани линии. (1-1, 1-6). Ако такава връзка вече е била показана по-рано в червено или синьо, тогава успоредно на нея се начертава синя пунктирана линия, указваща посоката на лъча.

Ако предишната връзка на две числа се повтори, тогава на съществуващата линия се поставя втора стрелка в същата посока.

Ако в числовия ред има две или повече еднакви числа, тогава се изчертава една стрелка и до това число се поставят точки, за да се подчертае това повторение на числата. Ако две числа подред - една точка и една стрелка, ако три числа подред - две точки и една стрелка.

Ако две цифри подред са в някакъв ключ, това се представя с точка в прекъснат кръг.

4. Завършва изграждането на мандалата линия на замъка.Тегли се от златното алхимическо число до последната цифра на фамилията с удвоена синя линия, указваща посоката (9-6).

Всеки ред в мандалата се третира отделно. Наличието или отсъствието на някои линии показва какъв е човекът. Следователно енергийните вибрации на различни равнини, които възникват при свързването на различни програми, са толкова внимателно разделени. Например серии от целеви и адаптационни числа. Много често в тази връзка мъжете получават магически способности; Жените почти нямат такава възможност.

Мандалата изглежда така. Основата - есенцията - е подчертана в червено. Сините линии на личността могат да покриват тази основа; след това се начертава синя линия, успоредна на червената, показваща посоката. Ако синята линия пресече синята линия за втори път, тогава върху вече съществуващата синя линия се поставя втора стрелка.

Ако имаше къса връзка и след това се появи дълга, тогава късата връзка се начертава към дългата и отгоре се поставя въздушна стрела. Ако същата фигура е в един ред в мандалата, тогава до нея се поставя точка, тоест тази точка се задълбочава. Ако се повтаря дълга връзка, тогава върху въздушната стрелка се отбелязва друга стрелка.

Есенция Мандала

08/03/1945 = 30 = 3 (Марс).

Ако датата има нула в числата на деня, месеца или годината, тогава я пропускаме, не я изобразяваме в мандалата, но я вземаме предвид във вибрационната серия. Наличието на нула в числовата серия показва, че човек има специални сили. Нулата е знак за голяма сила.

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image003.jpg" border="0" alt="Фигура 3

Есенция Мандала" style="margin: 7px;" />!}

Свързваме последователно вътре в работния квадрат на мандалата всички числа. В нашия пример есенциалната мандала е затворена, което показва самодостатъчността и неуязвимостта на човешката същност.

Единствената основна линия е 1-9 (желанието за цялостна хармония). Тази линия присъства при всички хора, родени през 20 век. Останалите линии показват през какво човек ще стигне до тази цел. Редове 1-8, 8-3 са предназначени да подкрепят човек, да му помогнат да живее с проблемите на настоящия момент. Ред 4-5 насочва към разпространение на информация в подкрепа на закона. Ред 3-5 (кодов ред) казва, че действията на дадено лице трябва да допринасят за изпълнението и поддържането на законите в обществото.

име мандала

Името е проява на енергия, чрез която човек постига целта си.

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image004.jpg" border="0" alt="Фигура 4

име мандала" style="margin: 7px;" />Рассмотрим нумерологический ряд имени: 2123661 = 3 (Марс). Цель проявляется гармонично. Опору в достижении цели человек видит в установлении гармонии с собой и окружающим миром. Так как достижение цели заканчивается числом 3 (Марс), то, возможно, у человека проявятся желания обязательно настоять на своем. В лучшем случае это стремление достичь какой-то высшей цели, дать толчок, импульс чему-то новому. Линия 1-3 говорит, что для человека всегда очень важен момент начала. В выборе цели он идет от эмоций, ориентируется на настоящий момент, долго примеряет цель на себя. Если он находит удачный момент, то это еще больше разжигает его эмоции и он активно добивается цели, стремясь при этом к гармонизации и тому, чтобы она принесла ему удовольствие, возможно, как самоутверждение.!}

Бащино име Мандала

Бащината мандала показва на какво се основава връзката ни с предците, начини за адаптиране на човек в настоящето чрез комуникация поколения.

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image005.jpg" border="0" alt="Фигура 5

Бащино име Мандала" style="margin: 7px;" />Возьмем для примера нумерологический ряд: 13167361 = 1 (Солнце).!}

Опитът на предците помага в началото на всеки бизнес (1-3-1), хармонизирането му (1-6) и определянето на точната цел (6-7).

Необходимостта от доказване (7-3) се изразява в желанието за хармонично съчетаване на любовта и постигането на материални резултати. В крайна сметка предците се насочват към духовното, творческо развитие на този човек.

Фамилия Мандала

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image006.jpg" border="0" alt="Фигура 6

Фамилия Мандала" style="margin: 7px;" /> Мандала фамилии - это энергетический контур эгрегора, к которому подключен человек.!}

Помислете за вибрационната нумерологична серия на фамилното име, състояща се от следните числа: 61919731316 = 2 (Луна).

Задачата, която егрегорът поставя пред човек, е да постигне хармония (цифровата серия започва и завършва с числото 6). Човек трябва да направи избор и с действията си да помогне на егрегора в развитието на света (1-9, 1-9) чрез собствената си еволюция (7-3), следвайки неизвестни пътища.

Мандала за личността

Идентичността на дадено лице се определя от сумата от цифрите на собственото име, отчеството и фамилията. Личностното число показва чрез коя планетарна вибрация човек реагира на живота.Нашата личност е “дреха”, която отговаря или не на същността. Човек може да се прояви в по-голяма степен, ако вибрациите на същността и личността съвпадат. Съвпадението на линиите показва чрез какво може да се прояви същността.

Например номерационната последователност на човек се състои от числа: 21236611316736161919731316 = 6 (Венера).

Идентификационният код (на фиг. 7) е показан като двойна синя линия. В нашия пример персоналният код - 66 - е представен от точка, поставена в двоен кръг.

Ключът между програмите на името и отчеството (в нашия пример 1-1) е представен от точка, поставена в пунктиран кръг.

Ключът между програмите за бащино и фамилно име (1-6) е показан като успоредна пунктирана линия.

Наличието на пълни основни линии (1-3, 7-9, 1-9, 3-7) и фигурата „Лък“ показва възлагането на специална задача на този човек, изразяваща се в необходимостта от лично духовно и творческо развитие и енергична дейност в преобразуването на обществото.

Комбинирана мандала

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image007.jpg" border="0" alt="Фигура 7

Мандала за личността" style="margin: 7px;" />Целью всех построений является совмещенная мандала, в которую входят все мандалы, кроме мандалы нумерологического кода. Именно совмещенная мандала является объектом для медитации.!}

За да изградите комбинирана мандала, трябва да напишете числова серия в определена последователност.

Серията започва с датата на раждане заедно с крайното число (08/03/1945 = 3), след това нумерологичната серия на собственото име, отчеството и фамилията (2123661 13167361 61919731316) се записват в ред без крайни числа, серия се затваря с фигурата на златното алхимично число (сумата на личността и същността е 6 + 3 = 9). Това води до числова линия:

Код на обекта(3-5) е енергийна връзка от числото на същността на човека до последната цифра на годината на неговото раждане. В мандалата тази линия е подчертана с двойна червена линия. Кодът на същността определя основната сила на същността на човека, която той трябва да използва, за да реши проблемите на това въплъщение.

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image009.jpg" border="0" alt="Фигура 8

Комбинирана мандала" style="margin: 7px;" />!}

Ключове (5-2, 1-1, 1-6) показват възможностите на човек, които могат да бъдат реализирани само чрез комбиниране на програмите същност-личност, личност-адаптация, адаптация-егрегор. Например, ключът за комбиниране на програмите на същността и личността (5-2) може да означава, че човек показва способността да влияе на настоящия момент само когато споделя потенциала и задачите на същността и личността и действа, осъзнавайки тяхната разлика.

Замък на личността(9-6) представлява енергийна връзка от златното алхимично число до последната цифра на фамилното име. В мандалата тази линия е подчертана с двойна синя линия. Той определя най-висшата цел, за която човек е дошъл на този свят.

Мандала с нумерологичен код

Мандалата на нумерологичния код показва какви сили може да придобие човек, когато се научи да използва потенциала на отделните мандали. Последователността на тези числа определя кръга на волята и целите на човек, дава усещане за целта и програмата на живота.

Помислете за нумерологичната серия на кода 331269, в която

img src="http://svitk.ru/004_book_book/14b/3212_zyurnyaeva-hislovaya_mandala.files/image010.jpg" border="0" alt="Фигура 9

Нумерологична мандала

кода" style="margin: 7px;" />!}

3 - номерът на субекта,

3 - сумата от числата на името (целта, получена отгоре под формата на име),

1 - сумата от патронимичните числа (човек идва на света въз основа на опита на предците; на най-дълбокото ниво човек е въплъщение на предците),

2 - сумата от числата на фамилното име (чрез егрегора ни се дава защита, ако съответстваме на действията на нашия егрегор),

6 - сумата от числата на собственото име, бащиното и фамилното име (реакция на житейски обстоятелства),

9 - златното алхимическо число - (силите, чрез които се осъществява нашето влияние върху света и корекцията на съдбата).

В нашия пример постигането на цели, успехи и по-висока хармония от човек (последната цифра от тази серия е 9) се случва, когато той действа като пионер (начален ред 3-1-2), запазвайки красотата и хармонията на света ( 2-6-9 ).