Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Можем ли да предопределим кармата си?

Можем ли да предопределим кармата си?

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
14114
Аура

Теориите и ученията свързани с т. нар. карма идват от източните култури. В превод от санскрит понятието означава колело и то не случайно. С други думи кармата е метафизична величина, която обвързва нашия минал живот с настоящия и следващия.

Кармичният цикъл е свързан с прераждането отново и отново, а основният смисъл е в намиране на решения на проблемите, които сами продуцираме.

Теориите за кармата твърдят, че всяко ново прераждане е шанс за нас да се поучим от грешките си в предишния си земен живот на принципа действие - следствие.

Можем ли да предопределим кармата си?

Всеки от нас инстинктивно попада в определени ситуации, предопределени от кармата. В крайна сметка почти нищо в съдбата ни не съществува без да е предопределно от самите нас.

Кармичността се обвързва много лесно с всяко нещо, към което сме емоционално привързани. Например, ако в сегашния си живот някой има силното желание да бъде певец, но му липсват гласови данни и талант за това, неговото желание може да се превърне в карма.

Съществуват и неща, които са силно обвързани кармично, а привързаността или нежеланието да се сме зависими от тях могат лесно да се преодолеят. Такива са например парите, сексът, властта.

Ако в сегашното си битие сме строго незаинтересувани от тях, това може да ни помогне да се освободим от тяхното влияние при следващото ни прераждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
58
45
37
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
мария
мария
24.04.2013 17:04
Мога да ви напиша,че ако силно вярвате в Бог, трябва много да се молите и той да ви помогне да преодолеете тежки моменти от живота си по-леко и да се борите за по-добър живот. Трябва да знаем, че тук ,на Земятя сме с цел всеки да стане по-добър и ако не се стремим към това, ще последват уроци в живота, които ще ни тласкат към това. Самият факт да повярвате в Бог показва, че сте на първото духовно стъпало в живота си. От тук нататък следват изпитания, поне за мен е така. Бих искала да ви помогна, но тук всеки човек трябва сам да си помогне, колкото и трудно да е това.
9
0
Viki
Viki
30.03.2013 21:12
Да и аз съм съгласна с теб Нили.
0
0
Нили
Нили
30.03.2012 18:38
Имам чувството, че ада е тук на земята.Има ужасно много мъка, много сълзи и болка.Човек колкото и щастлив да е, незнае какво му готви утрешният ден и какви обрати на съдбата може да изпита. И мъката не ни прави по- смирени и добри, а напротив- обезсърчава, озлобява и води към отчаяние.
6
0