Топ 5 безплатни книги от Свами Вивекананда

Бързи прегледи с PDF Изтегляне на връзки

Свами Вивекананда , един от най-изявените експоненти на хиндуизма, е основен в представянето на индуските философии на Веданта и йога в западния свят. Той е известен със счупващите си творби върху хиндуистките писания , особено за Ведите и Упанишадите , както и за повторното му интерпретиране на философията на хиндуистите в светлината на съвременната плуралистична мисъл. Неговият език е прост и прав, а аргументите му са логични.

В произведенията на Вивекананда "ние имаме не само Евангелието на света като цяло, но и на собствените си деца, Хартата на индуската вяра. За първи път в историята, самият хиндуизъм формира тук предмет на обобщение на индуски съзнанието на най-висшия ред е последното евангелие на съвременния Пророк на религията и духовността на човечеството. "

По-долу са дадени кратки прегледи и връзки за сваляне на най-доброто за работа на Свами Вивекананда !

01 от 05

Цялата работа на Свами Вивекананда

Шри Рамакришна математика

Тази електронна книга включва всичките девет тома от произведенията на Свами Вивекананда. Въвеждането на тази компилация - нашият Господар и Неговото послание - публикувано пет години след смъртта на Свамиджи, казва: "Това, което индулумът се нуждаеше от организиране и консолидиране на собствената си идея, скала, в която тя можеше да лежи в котва, и авторитетно изказване, в което тя можеше да се разпознае, а това, от което светът се нуждаеше, беше вяра, която не се боеше от истината ... И това й беше дадено в тези думи и писания на Свами Вивекананда . Тези произведения на Вивекананда представляват по-голямата част от това, което Свами ни научи между 19 септември 1893 г. и 4 юли 1902 г. - последния му ден на земята. Повече ▼ "

02 от 05

Воданта философия - от Свами Вивекананда

Шри Рамакришна математика

Тази електронна книга съдържа адрес преди завършилото философско общество на Харвардския университет, 25 март 1896 г. от Свами - с въведение от Чарлз Карол Еверет, DD, LL.D. публикувана през 1901 г. от Веданта общество в Ню Йорк. Това сканиране е от Библиотеката на колежа в Харвард и е дигитализирано от Google. Еверет в своето въведение пише: "Вивекананда е създал висока степен на интерес към себе си и към неговата работа.Наистина има малко отделения за обучение, които са по-привлекателни от мисълта за хиндуистките.Има рядко удоволствие да видим някаква форма на вяра, толкова далечна и нереална като системата Веданта, представена от действително жив и изключително интелигентен вярващ ... Реалността на Единното е истината, която Изтокът може да ни научи и ние дължим благодарност на Вивекананда, която той преподава този урок толкова ефективно. " Повече ▼ "

03 от 05

Карма йога - от Свами Вивекананда

Шри Рамакришна математика

Тази електронна книга се основава на лекциите, които Свами доставя в своите стаи под наем на 228 W 39th Street между декември 1895 и януари 1896 г. Уроците са безплатни. Като цяло, Свами провеждаше два часа на ден - сутрин и вечер. Въпреки че той е изнасял много лекции и провеждал множество класове през двете години и пет месеца, в които е бил в Америка, тези лекции представляват отклонение по начина, по който са били записани. Точно преди началото на зимния 1895-96 сезон в Ню Йорк неговите приятели и поддръжници му помагаха, като рекламират и в крайна сметка наемат професионален стенограф: Човекът избран, Джоузеф Йосия Гудуин, по-късно става ученик на Свами и го следва Англия и Индия. Транскрипциите на Гудуин от лекциите на Свами са в основата на пет книги. Повече ▼ "

04 от 05

Раджа Йога - от Свами Вивекананда

Шри Рамакришна математика

Тази електронна книга от Vivekananda не е йога ръководство, а сборник от Веданта лекции за Раджа Йога, публикувани от Бейкър и Тейлър Ко, Ню Йорк през 1899 г. и дигитализирани от Google от копие от книгата на Cecil H. Green Библиотека в университета Станфорд, Калифорния Авторът предлага обяснение: "Всички ортодоксални системи на индийската философия имат една цел, освобождаването на душата чрез съвършенство. Методът е от йога. Думата йога покрива огромна земя ... Първата част на тази книга се състои от няколко лекции, изнасяни в Ню Йорк. Втората част е по-скоро свободен превод на афоризми или "Сутри" на Патанджали, с текущ коментар. "Това издание включва и глави на Бхакти Йога, Върховна преданост и речник на термини.

05 от 05

Бхакти Йога - от Свами Вивекананда

Шри Рамакришна математика

Тази електронна книга на "Бхакти-йога" е създадена през 2003 г. от изданието от 1959 г., публикувано от Адвайта Ашрама, Калкута и издадено от Celephais Press, Англия. Свами започва книгата, като определя "Бхакти" или преданост и около 50 страници по-късно въвежда "Пара Бхакти" или върховна преданост, която започва с отричане. В заключение, това, което казва Свами, казва: "Ние всички започваме с любов към себе си, а несправедливите твърдения на малкото сами правят дори любовта егоистична, но най-сетне идва пълният пламък на светлината, в който се вижда това малко себе си , за да стане един с Неограниченото. Самият човек се трансформира в присъствието на тази Светлина на Любовта и той осъзнава най-накрая красивата и вдъхновяваща истина, че Любовта, Любящият и Възлюбеният са Едно. Това наистина е краят на Бхакти Йога - йога на любов към Бога. Повече ▼ "